Rutger Smabers
Verhalenverteller

Voorstellingen

Verhalen uit de Kamishibai (Alle leeftijden)

In Verhalen uit de Kamishibai  kom ik met mijn fiets naar het schoolplein, de markt, de speelzaal of een andere locatie. Op mijn fiets heb ik een Kamishibai (vertelkastje) gebouwd. Aan de hand van mooi geïllustreerde vertelplaten vertel ik de verhalen. 
Ik heb een grote variatie aan verhalen met de Kamishibai.

Vragen over deze voorstelling? Neem gerust contact met mij op.

Rutgers fietsverhalen op het plein (3+)

Heel Nederland fietste Rutger rond, op zoek naar verhalen. Als hij een verhaal gevonden had, stopte hij die in zijn kastje op zijn fiets. Nu heeft hij een kastje vol met verhalen over dieren met bijzondere eigenschappen en kinderen met geweldige ideeën. Hij heeft sprookjes, verhalen over de liefde, over geven en ontvangen en nog heel veel meer.

In Rutgers fietsverhalen op het plein  kom ik met mijn fiets naar het schoolplein, de markt, de speelzaal of een andere locatie. Op mijn fiets heb ik een Kamishibai (vertelkastje) gebouwd. Aan de hand van mooi geïllustreerde vertelplaten vertel ik allerlei verschillende verhalen. In ieder verhaal is ruimte voor de kinderen om lekker te bewegen.
U kunt Rutgers fietsverhalen op het plein boeken als eenmalige voorstelling, maar ook in een serie van vier verhalen.

Wilt u meer weten of deze voorstelling boeken? Dan vindt u hier het contactformulier.

Het blauwe ei (6+)

De dochter van de keizer is verschrikkelijk verwend. Ze krijgt alles wat ze hebben wil en als dat een keer niet zo is, wordt ze verschrikkelijk kwaad. Op een dag krijgt ze een klein, blauw eitje. In dat ei zit een heel bijzondere vogel. Ze doet er alles aan om het eitje uit te laten komen, maar het wachten duurt zo lang. Ze valt in slaap en juist dan komt het eitje uit.
Als de dochter van de keizer wakker wordt, is niets meer hetzelfde...

Het blauwe ei is gebaseerd op het verhaal De gouden kooi van Anna Castagnoli en op het verhaal Sporo uit Geluk voor kinderen van Leo Bormans.
Thema's in het verhaal Het blauwe ei zijn: 'geven en nemen' en 'geluk vind je in jezelf'.

Mijn contactgegevens vindt u hier.

De Fosse grim (8+)

Maartje houdt van water en alles wat daar in leeft. Op een dag als ze bij de St. Jansbeek in Arnhem met haar zelf getimmerde speelgoedbootje speelt, gebeurt er iets vreemds. Maartjes bootje vaart opeens tegen de stroom in en verdwijnt achter de grote waterval in Sonsbeekpark. Ze gaat achter haar bootje aan en ontmoet zo de Fosse grim: een watertrol van meer dan 250.000 jaar oud. Deze ontmoeting zet Maartjes leven volledig op haar kop.

De Fosse grim is een interactieve voorstelling. Tijdens de voorstelling werken de kinderen aan het decor.  Het verhaal is gebaseerd op historische feiten over het ontstaan van de St. Jansbeek in Arnhem. 

Vragen over deze voorstelling? Neem gerust contact met mij op.